Vadå kristen?

Vadå kristen?

Motorer, bilar, virknålar, trimmning, Jesus och styling.
Finn ett fel! Ni som gissar Jesus – fel, fel, fel! Jesus hör verkligen ihop med motorer och bilar!
Tänk dig själv! Om Jesus hade landat på jorden i vår tid, vad hade han snackat om då? Inte om Palestinsk hembyggdshistoria i alla fall. Han hade med all säkerhet snackat om det som de flesta människors samtalsämne kretsar kring – dit hör definitivt bilar och motorer!

Kan du se framför dig hur Jesus sitter på en bilutställning och drar en liknelse om att himmelriket är som att åka BMW, det är bara de som väljer sanningen som kommer in.
Eller att frälsningen är som den gången man köpte sin första bil, man är tvungen att själv uppleva det för att förstå och den bilen snackar om resten av sitt liv.

Eller att det kristna livet är som att köra Formel 1.
I början har man inte fattat vilken bil man sitter i och hur den funkar, då bli det lätt avkörningar. Men när man lär sig hur bilen beter sig i kurvorna så är det en dröm att köra och leva.
Jag ska göra som Jesus hade gjort och dra en liknelse om vad en kristen är!
Som motorintresserad så har man alltid en drömbil, alltså en bil som bara finns där i drömmarna med som man inte har någon chans till att äga därför att plånboken räcker inte till, men drömmen finns där.
I livet så går vi och drömmer om att hitta en mening med varför vi finns till och hur vi ska kunna hitta det ultimata sättet att få ut så mycket av livet som det bara går. Gud skapade ditt liv med en mening och en tanke, att du skulle få uppleva hur underbart livet verkligen kan vara tillsammans med Gud.

Men vi människor är grymt envisa och stolta och ska minsann själva hitta det bästa sättet att leva livet och skapa en jord som är en underbar plats att leva på. Men med handen på hjärtat, hur bra har vi människor lyckats med våra liv och den planet som vi bor på?
Därför berättar Bibeln i Johannesevangeliet 3:16 att svaret och kärleken finns hos honom. Gud visade det största tecknet på kärlek bara för att vi har så svårt att fatta galoppen – Gud lät sin egen son dö för att vi skulle kunna finna meningen med livet – gemenskap med Gud!

Går du och drömmer om att hitta meningen med ditt liv? Det är inte längre en ouppnåelig dröm, som drömbilen du går och trånar efter. Om Jesus inte hade gett sitt liv för dig så hade du fortfarande gått och drömt om något som du inte kunde få. Men nu är det inte så!
”Drömbilen” är redan din, allt du behöver göra är att erkänna att du inte kan få den med egna ansträngningar utan bara genom att du säger ja till Jesus och tar emot den enda och sanna ”drömbilen” – livet från Honom.
Detta tror jag stenhårt på! Gör du? Och för att inte hålla er på sträckbänken längre så är det rätta svaret ”virknål”, alltså inte Jesus.
Jesus är precis som bilar en självklar del av livet.
”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.”
Johannes 3:16